Om oss


Succén fortsätter!


Sista helgen i Augusti 2024 fortsätter Leksand Ölfestival att sprida äkta ölkultur i Dalarna och Sverige. Även detta år arrangeras festivalen av Lyxperience med entreprenörerna Sofia och Micael Lysén samt Mat vid Siljan med platschef Andreas Jonsson.


Efter tidigare års succéer sattsaar arrangörerna ännu en gång på att sprida ölkultur i Leksand. Vi vill forsatt måna och uppmuntra våra besökare att smaka och handla lokalt, med det vill vi lyfta fram svensk småskalig hantverksöl.

Även 2024 kommer festivalen att vara två dagar men med en nyhet på fredagen som lanseras inom kort. 

-Efter tidigare åres festivaler så känns det helt fantastiskt att få bjuda in till en tredje omgång av Leksand Ölfestival, vi hade aldrig kunnat tro att det finns så många där ute i Dalarna som vill ta del av denna smakfulla ölvärld. Att vi tillsammans med våra duktiga bryggare får sprida ännu mer ölkunskap, det gör mig alldeles rörd säger Ölprofilen Micael Lysén.

Det är just precis det som Leksand Ölfestival vill, att besökarna ska få möta möta dom riktiga stjärnorna bakom ölets breda värld - bryggarna! Vi vill lyfta fram dom svenska, lokala mikrobryggerierna.

På ett besök på festivalen ges man chansen att botanisera bland bryggeriernas hantverksöl och smaka på ölsorter som man aldrig kanske provat förut!

30-31 Augusti 2024 kör vi igen.

Varmt välkomna!

Eventproducent & Pressansvarig

Sofia Lysén 
Lyxpereince AB

sofia@lysen.se

073 566 80 19

Bryggeri/utställaransvarig

Micael Lysén
Lyxperience AB

micael@lysen.se

073 924 82 82


Mat och dryckesansvarig


Andreas Jonsson
Mat vid Siljan AB


andreas.jonsson@matvidsiljan.se

073 845 45 45