Bryggerier

Bryggerier och utställare

Vi släpper nya bryggerier och utställare löpande och ser fram emot att hälsa dom och er hjärtligt välkomna till Leksand Ölfestival! 
Fler kommer.

Oppigårds Bryggeri

Oppigårds Bryggeri från byn Ingvallsbenning, som ligger åtta kilometer sydväst om Hedemora i Dalarna. Produktionen inleddes i januari 2004. Bryggeriet är ett av Sveriges mest framgångsrika mikrobryggerier

Dala Bryggeri 

DalaBryggeri började som en idé i Rättvik 2011 och grundades av Victor Hård af Segerstad i Rättvik. Lyckligtvis anslöt sig bryggeriteknikern och före detta Oppigårdsmedarbetaren Mattias Eriksson. De enades om att ölen de skulle göra skulle vara ekologiska och att sortimentet skulle utgöras av de klassiska ölsorterna.

Sälen Fjällbryggeri

Historien om Sälens eget bryggeri började hemma i källaren med experimentlust och passion för god öl. Bryggeriet strävar idag efter att göra hantverks öl med stor variation från traditionell lager och IPA till fruktöl och tyngre stout.

Björka Brygghus

Björka Fäbod Brygghus startade i augusti 2016 i och med att den första bryggningen sattes på jäsning i just nämnda fäbod strax utanför Gesunda, Mora.

Rättviks Bryggeri

Rättviks bryggeri är det lokala mikrobryggeriet från centrala Rättvik.
Med naturliga råvaror för att hålla högsta kvalitén är mottott för bryggeriet.

Leufstabruk bryggeri

Leufstabruk Bryggeri är ett hantverksbryggeri som brygger i liten skala men med stor passion och kärlek för hantverket. Leufstabruk Bryggeri grundades 2010. Av ett gäng eldsjälar från den lokala hembryggeriföreningen.

Jämtlands Bryggeri

Jämtlands Bryggeri startades 1995 och i januari 1996 bryggdes det första ölet, President. Sedan dess har bryggeriet tagit fram många nya sorter och har idag ett tjugotal i sitt sortiment inklusive ett antal säsongsöl såsom de populära jul- och påskölen.


Stjernsund Brygghus

Vårt brygghus ligger i Stjärnsund i hjärtat av Dalarna. I ett gammalt och kulturmärkt industrihus brygger vi öl med hög och jämn kvalitet – på ett hållbart sätt.

Bergslagens brygghus

Från Bergslagens brygghus erbjuds öl av hög kvalitet toppad med kreativitet och nya smakupplevelser. Bryggeriet grundades 2014

The Beer Factory

The Beer Factory är ett mikrobryggeri i hjärtat av Dalarna i Leksand. I en charmig gammal mack från 50-talet, beläget ”på andra sidan bron” från Noret, brygger vi vår hantverksöl. Lusten och nyfikenheten driver oss –  hantverksarbetet och traditionen grundar oss – passionen för oss vidare.


Mora Bryggeri

Mora Bryggeri är ett litet familjeägt bryggeri, som arbetar för att de gamla svenska smakerna ska leva kvar. Vi tillverkar hantverksmässigt och använder oss av gamla recept. Så när kunderna kommer fram och säger att dryckerna smakar som de gjorde förr, känns det verkligen som att vi har lyckats.

5mans Bryggeri

5mans bryggeri heter det och består som man kan gissa av fem män: Magnus Burman, Kenny Svensson, Jocke Berg. Marcus Dragsten Elingfors och Carl Stam.

– Vi var två från början som bryggde hemma rätt mycket och fick för oss att testa om det skulle gå att sälja ölen. 

Sahlins Brygghus

Bland strutsar och traktorer på Tunaslätten utanför Borlänge, bryggs här ett välsmakande lokalproducerat öl. Inspirationen kommer från Europas alla hörn med fokus på England, Tyskland och Belgien.

Nyckelbryggerier

En stor del av Nyckelbryggeriers 100-åriga tradition förknippas med öl. Nu lanseras en ny ölfamilj i sortimentet: Riff By Dregen – Lager, IPA & Alkoholfri. Samtliga drycker är bryggda av dom bästa råvarorna och till distade toner av ädlaste smak. 

Coppersmiths

Coppersmith's är ett nytt, innovativt och oberoende mikrobryggeri i Västerås.

"Brewing is our life, beer is our water so don’t waste time drinking all kind of other things which won’t make your life better"

Smedsbo Slott

Smedsbo Slott från Avesta brygger all sitt öl på ett traditionellt hantverksmässigt sätt för att låta de komplexa smakerna utvecklas. Med utgångspunkt i beprövad traditionell bryggning, är smakerna och stilarna kreativt byggda genom att outtröttligt förfina varje recept av bryggaren och öldomaren Pär Windahl.